Op de hoogte blijven?!     karperwateren

Lac Charmant (Negreloube)

Terug naar wateren

Lac Charmant is een betaalwater van een kleine 5 hectare, gelegen in de plaats Dournazac in de Haute Vienne-streek. Het visbestand van Negreloube ( 200 karpers vanaf 15 kg., kleinere karpers zijn verwijderd) is in dit water gezet, bovenop het oude bestand van circa 200 karpers.

Lac Charmant heette vroeger Etang Royale en is een tiental jaren, tot 2009, een bekend Engels karperwater geweest. Door een scheiding van de eigenaren is het daarna niet meer voor vissers toegankelijk geweest. Vorig jaar heeft de eigenaar van Etang Negreloube, James, het water aangekocht. De reden was dat hij Negreloube huurde en een aantal dingen niet mocht doen. Nu met Lac Charmant kan hij , omdat Lac Charmant zijn eigendom is, een aantal dingen aanleggen en doorvoeren, waar de karpervissers hun profijt uithalen. Zo worden er twee complete chalets ( eigen douche en toilet, volledige keuken en direct aan de stek) aangelegd.

Verder zijn bijna alle Negreloube-karpers ( op de karpers onder de 15 kg. na, die verkocht zijn), een 200 stuks , uitgezet in het nieuwe Lac Charmant. Op Lac Charmant zwommen in 2009 circa 250 karpers, waarvan er naar schatting nog circa 200 karpers over zijn. De twee toppers van Negreloube zijn overgezet ( beide ruim boven de 30 kg.) en er kwamen bij de afnetting van Negreloube ook nog 2 nieuwe 60 lbs vissen in het net , evenals vele karpers boven de 20 kg. en enkele boven de 25 kg. In 2009 zaten de toppers op Lac Charmant ( het voormalige Etang Royale) rond de 27 kg. Helaas weten we geen gewichten van de huidige toppers van dit bestand. Ze zullen zeker in gewicht achteruit zijn gegaan, maar hoeveel is onbekend. Tijdens een paar korte sessies in de winter 2015 /2016 , voor de uitzetting van het Negreloube-bestand, zijn er een paar karpers boven de 20 kg. gevangen. Het oude bestand is in 2016 bijgevoerd en ook in de winter worden de karpers bijgevoerd.

We verwachten in 2017 veel van dit water en er zullen heel wat karpers op de mat komen. Van dressuur zal er in 2017 weinig sprake zijn. De stekken worden verloot bij aankomst. Bij een aantal stekken kunt u de auto parkeren. Bij een aantal stekken helaas niet. Transportkarren zijn aanwezig.  Voerboten zijn toegestaan, roeiboten niet.  Stroomvoorziening voor het opladen van accu’s is aanwezig. Bij aankomst is er stekloting.

Watergegevens

Soort water:Betaalwater
Land:Frankrijk
Grootte:5 HA
Prijs:€ 350,- per week
Afstand vanaf Utrecht:895 km

Bodem:klei, harde bodem
Diepte:onbekend
Maximaal aantal vissers:7
Karperbestand:200 karpers, hoog gemiddelde
Zwaarste vis:27kg
Wiervorming:lichte wiervorming
Dwergmeerval / Rivierkreeft:onbekend

Regels en voorzieningen:

Nachtvissen toegestaan 
Voerboot toegestaan 
Auto op de stek 
Exclusief te boeken 

Aanbieder(s)

Website water

Ben jij naar Lac Charmant (Negreloube) geweest?
Laat weten wat je er van vond!

8.5 Gemiddeld (1 review)
Kwaliteit water
Kwaliteit stekken
Omgeving
Visbestand
Begeleiding
Sanitair
Reviews Plaats een review
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Plaats een review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one