Op de hoogte blijven?!     karperwateren

Hotel Le Moulin

Terug naar wateren

De uit 1828 stammende graanmolen en voormalig viskwekerij is nu in gebruik als hotel met 21 kamers, waarvan 5 familiekamers. Het hotel straalt de sfeer uit van vroeger, maar heeft het comfort van tegenwoordig. Het hotel is zeer rustig gelegen op een uniek prive-domein van circa 31 hectare. De twee meren, waarvan het grote meer circa 9 hectare is en het kleine circa 3 hectare groot is, liggen dus in een oase van rust. De prachtig aangelegde en ge-egaliseerde visstekken (15) , de rust en het visbestand maken het vissen hier tot een paradijs voor vissers.

 In december 2008 is er een nieuwe uitzetting geweest op het grote en kleine meer van circa 150 karpers. Het bestand aan vis is hier zeer goed te noemen. Naast een mooi bestand aan karper ( schub- en spiegelkarper tot circa 48 pond) treft u hier ook prachtige snoeken  ( tot 1.25 m) , zeelt en voorn aan. Dus de bestemming is niet alleen voor karpervissers geschikt, maar ook voor witvissers en snoekvissers.
Bij een Vis-Arrangement is ook de hotelkamer inbegrepen, zodat veel mensen alleen overdag vissen en s-avonds comfortabel op hun hotelkamer verblijven. Natuurlijk kunt u ook uw bivy/tent opzetten op een van de stekken , die u bij boeking kunt reserveren en dan kunt u de hotelkamer als was- en douchegelegenheid gebruiken. Voor vissers zijn er twee soorten arrangementen, namelijk de Vis-Arrangementen en de Bivy-Arrangementen. Bij de Vis-Arrangementen zit inbegrepen een hotelkamer, maaltijden in het restaurant, visstek met visvergunning en nachtvistoeslagen. Bij de Bivy-Arrangementen zitten de maaltijden ook inbegrepen , echter zonder de hotelkamer ( hier overnachting in eigen bivy/tent op de visstek). Bij een Bivy-Arrangement kunnen de vissers wel gebruik maken van de toiletten en bijna altijd ook van een douche. Vissers kunnen ook eten in de bar/brasserie, waar men gewoon in viskleren kan gaan eten. Omdat het een beschermd natuurgebied is mag u niet zelf koken, of gasbranders en dergelijke gebruiken.

STEKKEN EN KAART

De beek de Boiron stroomt door beide meren, waardoor er altijd toevoer is van vers water. Dieptes van het meer lopen tot 2 à 2,50 meter met op enkele plaatsen mooie plateaus en bovendien loopt er een geul door de grote plas. De Nederlandstalige gastheer en gastvrouw verwelkomen u persoonlijk en zorgen dat u zich (zonder taalproblemen) snel thuis zult voelen.Het goede visbestand, de rustige omgeving, het comfortabele hotel en de prima maaltijden zorgen voor een onvergetelijk verblijf  in de Belgische Ardennen . Vissers kunnen hier met een gerust hart hun partner of gezin meenemen, want ook voor niet-vissers is er hier voldoende te doen, zoals een zonne/ligweide met ligstoelen, het gezellige terras, fietsverhuur, wandelmogelijkheden, gezellige winkelsteden in de nabijheid, zoals Bouillon en Dinant . Ook zijn er speciale familie- en groepskamers, die tot 6 personen kunnen herbergen.

Watergegevens

Soort water:Betaalwater
Land:België
Grootte:11,5 HA
Prijs:€ 521,50,- per week
Afstand vanaf Utrecht:285 km

Bodem:klei, harde bodem
Diepte:1 tot 2,5 meter
Maximaal aantal vissers:onbekend
Karperbestand:mooi bestand met een genmiddelde van 14kg
Zwaarste vis:24kg
Wiervorming:ja
Dwergmeerval / Rivierkreeft:onbekend

Regels en voorzieningen:

Nachtvissen toegestaan 
Voerboot toegestaan 
Chalet / woning te huur 
Eten verkrijgbaar 
Exclusief te boeken 


Ben jij naar Hotel Le Moulin geweest?
Laat weten wat je er van vond!

0 Gemiddeld (0 reviews)
Kwaliteit water
Kwaliteit stekken
Omgeving
Visbestand
Begeleiding
Sanitair
Reviews Plaats een review
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Plaats een review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one