Op de hoogte blijven?!     karperwateren

Selecteer jouw Betaalwater!

  • Sorteren

  • Soort water

  • Land

  • Overige selecties

Het Water

Lacdegrosley1

Lac de Grosley bestaat uit 2 vijvers van 12 ha en 4 ha. De grote vijver heeft een eiland in het midden en de begroeiing op de oever bestaat uit bomen en struiken. De bodem van deze oude grindafgraving bestaat uit een harde kiezelbodem, met hier en daar zand en modder dat heel wat natuurlijk voedsel bevat. Het water is gemiddeld 2 tot 2,5 meter diep en het heeft geen obstakels.
Het domein is helemaal omheind en wordt ‘s nachts gesloten.

De Stekken

Het complex telt 11 stekken verdeeld over de twee vijvers. Stek 2, 15, 18 en 19 kunnen door 1 visser geboekt worden, de overige stekken 3, 7, 10, 13, 17, 21 en 23 worden als dubbele stekken beschouwd. Stek 10 en 21 kunnen door 3 vissers worden geboekt. De stekken zijn ruim, verzorgd en hebben een ondergrond van gras. Bijna alle stekken zijn met de auto bereikbaar (behalve stek 13) en de auto mag op de stek blijven staan.
Rond de vijvers staan 6 houten tuinhuisjes: achter stek 7, 10, 13, 17 en de stekken 21 en 23. In deze tuinhuisjes kun je materiaal wegzetten en bijna alle vissers zetten er hun bedchair in. Die laten hun bivvy lekker thuis. Er is geen stromend water en geen elektriciteit in de hutjes.

Visbestand

Beide vijvers hebben een goed en gevarieerd karperbestand met twintigers, dertigers en veertigers. Bijna elke week worden er vissen van meer dan 20kg gevangen. Het record van Lac de Grosley ligt momenteel op 27,8 kg. Er is geen dwergmeerval en er zijn nauwelijks zoetwaterkreeftjes. In de winter van 2016 werden er 80 mooie karpers tussen 12 en 16 kg uitgezet in de grote vijver. Er zitten enkele hele mooie kois op, zie de foto’s, en enkele kanjers van steuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SONY DSC

Service

De klanten hebben een koelkast, een vrieskist en een microgolfoven ter beschikking in het sanitair gebouw bij de ingang; hier kan men ook eten en aas bewaren.

Je kunt dagelijks vers brood bestellen als je dat wenst.

Op Grosley is een kleine tackle shop waar je aas (particles en boilies) en klein materiaal kan kopen zoals haken, onderlijnen, lood en enkele souveniers.
Je kunt er ook een voerboot huren voor 15€ per dag.

De borg voor de voerboot is 100€

Sanitair

Er is een goed sanitair blok op het domein bij de ingang.

Sinds 2017 is het prachtige Steinfeldsee, een prachtig natuurlijk water van 14 hectare water, geopend voor de karpervissers. Net zoals het naastgelegen Brockenblick is dit water een oud forellenwater, waar de karpers een ongestoord leven hebben gehad. Je kunt op Steinfeldsee dan ook een prachtig oud bestand verwachten met vissen tot 21kg.

Steinfeldsee heeft een maximale diepte van bijna 6 meter en een zeer mooie bodemstructuur met de nodige begroeiing. Er zijn 12 stekken aan de Steinfeldsee, een groot deel is direct met de auto te bereiken, op enkele na. Maximum aantal vissers 10. Vanaf 1 Juli laten ze maar 8 vissers per dag aan het meer. Het pad langs de Steinfeldsee wordt beveiligd door een ketting en een combinatieslot. De code is beschikbaar bij het boeken.

Het is mogelijk om losse dagen, weekenden of een week te boeken. Tevens kun je een combinatie boeken tussen Brockenblick en de Steinfeldsee.

Wie even volledig (op de runs na dan) tot rust wil komen in een prachtige omgeving en niet te ver van huis, dan is Steinfeldsee de bestemming voor u!

Let wel! Het is redelijk basic, verwacht geen wifi, lunch en clubhuis. Het water is doormiddel van een hek bereikbaar en daarna ben je op jezelf aangewezen. Maar dat heeft uiteraard ook zijn charme..

De grondvesten Tournesol dateren uit de 13e eeuw en hoorden toe aan Les Hospitaliers de Saint Jean de Jerusalem, verbouwd in de 16e eeuw. Onder de heren van Flavignac waren verschillende disputen met de heren van Les Cars, waarbij de geschriften terug te vinden zijn bij de Tempeliers in Limoges (Limoges was een belangrijk bolwerk van de Tempeliers). De meest recente verbouwing dateert uit de jaren 70, waar Tournesol zijn huidig uitzicht aan te danken heeft. In de zomer van 2011 begon de eigenaar met de vernieuwingswerken voor de opening van de villa in april 2012.

 

Familie Locatie

Tournesol is een schitterende familie- of groepslocatie met een mooie accommodatie. Het water is 1,5 hectare en wordt bevolkt door mooie karpers. Het totale perceel is maar liefst 18 hectare gesitueerd op het Franse platteland van Limoges. U kunt hier genieten van de rust en de schitterende omgeving door te vissen, fietsen, zwemmen, paardrijden, paintball enz. Tournesol staat op een perceel samen met de accommodatie Lavande. Wel staan beide accommodaties afgelegen van elkaar. De vissers zullen het meer voor zichzelf hebben wanneer één van de twee accommodaties wordt gereserveerd door vissers.

De accommodatie

Villa Tournesol beschikt over absolute luxe zoals:
4 Slaapkamers
2 x master bed room met elk een tweepersoonsbed
1 slaapkamer met een tweepersoons bed en een stapelbed
1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden
2 grote slaapbanken in de living

2 badkamers met 2 afzonderlijke toiletten.

Volledig uitgeruste keuken
Met keramische kookplaat, oven, microgolf oven, vaatwasser en een koelkast met diepvries

Afzonderlijke bibliotheek
Met leeshoek en tafel, tv en gratis WIFI. Verschillende gezelschapsspelen zijn ook beschikbaar.

Twee grote terrassen
Een met zicht op het meer, het ander met zicht op het zwembad.
Beide terrassen zijn uitgerust met patio tafel, stoelen en een barbecue.

Privé zwembad
Met ligweide en grote jacuzzi (38°)

Overdekt strand
Gelegen bij het meer, met gelegenheid tot tafeltennis en biljard vanaf deze plek is het ook mogelijk om een rodpod neer te zetten. Bent u met meer vissers dan kunt u beter vanuit de tent vissen.

Alle linnen worden voorzien
Lakens, donsdekens, keukenhanddoeken, badlakens

Visbezetting

Er zwemmen schitterende schubkarpers, spiegelkarpers, volschub karpers en graskarpers. Voor de witvisser zwemmen er mooie blankvoorns, zeelten, maar ook snoekbaarzen.

Het meer

Villa Tournesol wordt aangeschreven als familie- of groepslocatie. Wanneer u het meer huurt heeft u het gehele water voor uzelf inclusief de accommodatie. Het water is bekend vanwege zijn mooie karpers waardoor het een bekend gemixt betaalwater is in Frankrijk. Het water is ongeveer 3 meter diep en op sommige plaatsen heeft u verschillende stekken met gras waar u vanaf kunt vissen. Bij de accommodatie kunt u vissen echter bied deze plaats voor 1 visser. Ook bied de eigenaar een boot aan die u mag gebruiken.

De Omgeving

Op ongeveer 3 km van Villa Tournesol is een karting baan, een uitdagende uitstap voor het hele gezin. En op 10 km afstand bevindt zich een verrassend park waar je kan klimmen als apen tussen bomen op 9 meter hoogte, natuurlijk met behulp van een safety harnas. Hier bevindt zich ook een meer om in te zwemmen en een speeltuin voor de jonge kinderen.
Of maakt u liever een 12 km lange spoorweg excursie, een rit om van te dromen! Het brengt u door de prachtige natuur van het Franse platteland, ECHT EEN MUST!
Misschien een bezoekje aan de plaatselijke dierentuin (Parc du Reynou), op slechts 20 km van uw verblijfplaats. Iets verder weg, op ongeveer 45 km is ligt een meer om te waterskiën, geschikt voor beginners en gevorderden. Lessen beschikbaar voor kinderen voor schappelijke prijzen. Kortom genoeg te doen voor het hele gezin.