Op de hoogte blijven?!     karperwateren

Selecteer jouw Betaalwater!

  • Sorteren

  • Soort water

  • Land

  • Overige selecties

Big Fish Villedon is back again!

Het was ijskoud op Villedon, maar… het karperbestand (alle vissen boven de 10kg) is weer keurig teruggezet op het water. Na een behoorlijk taai 2016-seizoen op het water, zijn we ervan overtuigd dat 2017 de records zal verbreken op het water. Extreme droogte, 5x paai, (te) weinig roofvis en nauwelijks doorstroming zorgden er vorig jaar voor dat de karper op Villedon flink terugviel in gewicht. De dwergmeerval en het jongbroed kreeg vooral in warme zomermaanden vrij spel, waardoor het lastig was om de grotere karper aan de schubben te komen.

Inmiddels is het water deze winter volledig leeg gelaten, alle vis (inclusief zo’n 3.000kg dwergmeerval en ruim 2.500 kleine karpertjes) afgevangen en is het visbestand exact uitgesorteerd. Afgelopen weekend was Bas tezamen met het team van Eddy Sterckx aanwezig om te assisteren bij de terugplaatsing van de vis op Villedon en om dit voor u op video vast te leggen. Alleen de grotere karper van 10kg+ is terug gezet, inclusief enkele ‘fraai beschubte’ kleinere exemplaren, een flinke portie black bass, snoek, snoekbaars en enkele grote meervallen (Siluris Glanis). Het ideale recept om de overlast van dwergmeerval dit seizoen tot een minimum te beperken.

En de gewichten? Nou… de 2 topvissen van het water, een schub en spiegel, wogen net iets over de 30kg bij terugzetting. Daarnaast gingen tientallen vijftigers en zonder twijfel 100-150 veertigers terug het meer in. Om maar te zwijgen over het aantal dertigers.

De visserij op Villedon zal er dit jaar niet gemakkelijker op worden. Omdat alleen de grote vis is teruggezet (ca. 700-800 stuks in totaal) zullen de aantallen die gevangen worden wat dalen, daarentegen zullen de gemiddelde gewichten enorm stijgen!

Het kleine Villedon-jongbroed nemen we volgende week mee naar Carp Zwolle (3, 4 & 5 februari). De karpers zijn zo’n 5-10cm groot en gaan voor € 3,50 per stuk over de toonbank, of 4 visjes voor een tientje. Beheerder Damiën is bovendien aanwezig om alles te vertellen over de afnetting van deze winter én de diverse aaskuilen die we hebben gevonden op het water.

Kortom, genoeg redenen om onze stand te bezoeken op Carp Zwolle volgende week.

We zien u er graag!

Bas van Klaveren
Jeroen Albers
Arjen Uitbeijerse

Vorige